torstai 19. marraskuuta 2020

Juuresgratiini

Tämähän on vähän niin kuin hasselbackan perunat mutta perunoiden lisäksi voi käyttää vaikka mitä juureksia ja juustoja voi laittaa vaikka kuinka paljon ja lisäksi kermaa ja creme fraichea ja kaikkea. 

Ja jos käyttää erivärisiä juureksia, voi tehdä tällaisen värikkään ja raidallisen vuoan. Hyvää. Kun itse tekee niin saa mitä tulee.


fgfghfh

Juuresgratiini

1 kg    juureksia (punajuurta, palsternakkaa, perunaa, porkkanaa)
2 dl     kuohukermaa
1 dl     creme fraiche
100 g  parmesaaniraastetta
1 dl     juustoraastetta (esim. emmental, gruyere)
timjamia (tuoretta tai kuivattua)
valkosipulijauhetta
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
nokare voita


Voitele vuoka. Levitä creme fraiche vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele sen päälle noin viidesosa (20g) parmesaaniraasteesta.

Pese ja kuori juurekset. Viipaloi ne hyvin ohuiksi siivuiksi, mandoliini on aika kätevä väline siihen. Jos haluat tehdä tuollaisen "raidallisen" gratiinin, siirrä kukin juures omaan kulhonsa. 

Lisää jokaiseen juureskulhoon noin ½ dl kuohukermaa, noin 20 grammaa parmesaanijauhetta ja mausta valkosipuliajauheella, timjamilla, suolaa ja mustapippurilla. Sekoita niin että juuresviipaleet maustuu kauttaaltaan.  

Asettele juurekset vuokaan, kukin juures omaan riviinsä. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Poista folio, ripottele juustoraaste juuresten päälle ja jatka kypsennystä uunissa (ilman foliota) vielä noin 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat aivan kypsiä ja juusto kauniisti gratinoitunut.    


-memmu-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti