lauantai 16. tammikuuta 2021

Ruostumaton teräs

Aina kokkailuhommissa muistetaan muistuttaa laadukkaista ja tuoreista raaka-ainesta, ilman niitä ei tule hyvää. Tottahan se. Mutta on keittiövälineilläkin oma merkityksensä, ehkei aivan ruuan makuun mutta ainakin tekemisen mukavuuteen ja harrastuksesta nauttimiseen. On muutamia materiaaleja jotka on suorastaan luotu keittiöön, kokkauksen kovaa ydintä. Yksi niistä on keittiön vaatimaton puurtaja, naarmuja pelkäämätön jokapaikanhöylä - ruostumaton teräs.

Ruostumaton teräs eli tuttavallisemmin rosteri on rautaseos johon on seostettu kromia yli 10,5 prosenttia. Kromi reagoi hapen kanssa ja muodostaa teräksen pinnalle itse itsensä korjaavan ja korroosiolta suojaavan, näkymättömän kalvon. Mahtavaa. Korroosiovapaa, helposti puhdistettava, hajuton, mauton, hygieeninen ja vieläpä kaunis materiaali jonka eri seoksista voi valmistaa melkein mitä tahansa kippoa ja vispilää mitä keittiössä tarvitaan. Keittiökäyttöön on muitakin hienoja materiaaleja ja muovillekin on oma paikkansa mutta sanokaa rosteri kun haluatte kestäviä työvälineitä. Kestää kylmää kuumaa, vatkaamista, hakkaamista, hankaamista, freesaamista, friteeraamista, flambeeraamista ja paljon pidempään kuin sinä itse.








-arska-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti