Vihreät paprikat muuttuvat keltaisiksi, keltaiset oransseiksi ja sitten punaisiksi.
Grillattua paprikaa ja vuohenjuustoa
3-4 isoa paprikaa
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
vuohenjuustoa (kiinteää tai tällaista pehmeää lusikoitavaa laatua kuten meillä tällä kertaa)
oliiviöljyä
balsamicoa
tuoretta minttua
tuoretta timjamia
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Halkaise paprikat ja poista kanta ja siemenet. Grillaa paprikoita suoralla lämmöllä tai vaikka
suoraan hiilloksessa kuoripuoli alaspäin muutama minuutti niin että kuori alkaa mustua. Siirrä paprikat epäsuoralle lämmölle kuoripuoli ylöspäin ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia että paprika pehmenee. Siirrä paprikat kulhoon ja peitä kannella tai kelmulla ja anna jäähtyä 15 minuuttia.
Sen jälkeen tummuneet kuoret on helpompi riipiä irti paprikoista.
Leikkaa kuoritut paprikat leveiksi suikaleiksi ja aseta tarjoiluvadille. Ripottele päälle hienonnettu valkosipuli. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja hyvää balsamicoa. Mausta halutessasi suolalla ja mustapippurilla ja koristele mintunlehdillä ja timjamilla. Vielä joukkoon vuohenjuustoa niin hieno kesäinen lisuke on valmis.
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti