maanantai 31. toukokuuta 2021

Grilliavokado misokastikkeella

Kun kotikokkailu on ollut suosiossa viimeisen vuoden ajan, on selvä että myös grillaaminen on kokenut uuden tulemisen. Sanavarastoon on livahtanut samalla tuore termi: hevigrillaaminen. Tämä ei liity heavyyn vaan kaupan hedelmä- ja vihannesosastoon. Vihanneksien ja hedelmien grillaaminen on kasvava trendi ja grillata voi tosiaan melkein mitä vain. Moni raaka-aine saa uuden luonteen kun se laitetaan niin sanotusti tulisille hiilille.

Aiheesta on julkaistu mainio reseptikirja: Grillaa kasviksia (Malin Landqvist & Per Ranung). Sieltä löysimme tämänkin ohjeen jossa grillattu avokado tarjoillaan misokastikkeen kanssa. Suolainen misokastike toimii minusta loistavasti kuuman avokadon kanssa. Taidan syödä avokadoni mieluummin näin kuin kylmänä.












Grilliavokado misokastikkeella


syöntikypsiä avokadoja

1 rkl   valkoista misotahnaa
1 rkl   sitruunamehua
2 rkl   seesamiöljyä
½ dl   neutraalin makuista rapsiöljyä
ripaus suolaa ja pippuria

Laita kastikkeen ainekset kulhoon ja vatkaa aineksia voimakkaasti vispilällä. Voi kestää kotvasen ennen kuin kastikkeen koostumus on mukavan sileää. 
 
Halkaise avokadot ja poista kivet. Grillaa avokadon puolikkaita aluksi suoralla lämmöllä leikattu puoli alaspäin 1-2 minuuttia. Käännä ja kypsennä epäsuoralla lämmöllä vielä viitisen minuuttia. Tarjoa misokastikkeen kanssa.

-arska-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti