tiistai 25. toukokuuta 2021

Tuulihatut

Tuulen kevyet ja kuohkeat tuulihatut täytetään usein makealla täytteellä mutta hyvin maistuu myös suolainen versio. Ja näissähän voi käyttää villiyrttejä, sesonkiaika on nyt. Näiden täytteenä avokado-vaahtoa avokadosta, tuorejuustosta ja kermasta sekä villiyrttipestoa jonka ohje löytyy täältä.





Tuulihatut (n. 30 kpl)

100 g     voita
3 dl       vettä
2 dl       vehnäjauhoja
3           munaa
½ tl       leivinjauhetta


Mittaa voi ja vesi teräskattilaan. Kattilan tulee olla sen verran iso, että vatkausvaiheessa taikina ei lentele päin seiniä. Kuumenna seosta niin että voi sulaa ja anna kiehahtaa kunnolla. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon jauhot niin että saat aikaiseksi paksuhkon taikinan. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa taikinaa sähkövatkaimella huolellisesti n. 2 minuuttia joka välissä. Lisää lopuksi leivinjauhe ja vatkaa vielä pari-kolme minuuttia.

Nostele taikinasta kahden lusikan avulla (tai pursotinpussia käyttäen) haluamasi kokoisia nökäreitä pellille. Taikina pullistuu uunissa kaksinkertaiseksi joten sen mukaan kannattaa mitoittaa.

Paista tuulihatut 200 asteessa n. 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kesken kaiken etteivät tuulihatut lätsähdä. Anna valmiiden tuulihattujen jäähtyä, leikkaa ne auki terävällä veitsellä ja täytä haluamillasi täytteillä.


-memmu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti