tiistai 31. elokuuta 2021

Grilliratatouille

Tämä resepti ei ehkä ole ratatouillen se ihan klassisin versio, mutta helppo ja mukava tehdä. Ratatouille sopii mainiosti tehtäväksi ulkosalla grillissä. Munakoiso ja kesäkurpitsa on hyvä itkettää niin pahin kitkeryys ja ylimääräinen kosteus häviää.  

Ratatouille on johdettu ranskan kielen sanasta touiller eli ’hämmentää’. Eipä ihme koska sehän on hämmentävän hyvää. 



Grilliratatouille (tästä riittänee mukavasti neljälle hengelle)

1        munakoiso (tässä pari japanilaista munakoisoa)
1        kesäkurpitsa
1        sipuli
2        paprikaa
2        isoa tomaattia
2        isoa valkosipulinkynttä
1 rkl  suolaa
2 dl   oliiviöljyä
2 dl   kuivaa valkoviiniä
2       laakerinlehteä
1      iso rosmariininoksa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
ripaus ruokosokeria

Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa ja paprikat reilun kokoisiksi viipaleiksi, sellaisiksi että saat ne helposti grillattua ilman että putoilevat grilliin. Laita kasvikset tarjottimelle ja ripottele päälle ruokalusikallinen suolaa. Anna seistä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Suolauksen eli itkettämisen tarkoitus on poistaa varsinkin kesäkurpitsasta kitkeryyttä ja muistakin kasviksista ylimääräistä nestettä.
Taputtele ja puristele kosteus pois puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai paperilla. Käytä 1 dl oliiviöljyä kasvisten voiteluun. Grillaa munakoiso-, kesäkurpitsa- ja paprikaviipaleita grillissä kovalla suoralla lämmöllä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tässä kohtaa mustakaan pinta ei ole pahasta.

Viipaloi myös tomaatit. Lado grillatut kasvikset ja tomaattiviipaleet kerroksittain tulenkestävään astiaan. Viipaloi valkosipulinkynnet ja lisää ne kasvisten päälle. Lisää loput oliiviöljystä sekä valkoviini, laakerinlehdet ja rosmariini. Rouhaise päälle vielä hieman suolaa ja pippuria ja sokeria. Peitä pannu foliolla ja kypsennä grillissä epäsuoralla, miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.

Tarjoile lisukkeena tai vaikka sellaisenaan hyvän tuoreen maalaisleivän kanssa.



-arska-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti