Aurajuusto vähän kuin pekoni, aina hoitaa homman kotiin.


Punajuuripasteija
500 g voitaikinaa
Salviavoisula
Kuori ja raasta punajuuret. Kuumenna voi pannussa, lisää punajuuriraaste, sitruunan mehu ja sekoita hyvin. Paista seos pehmeäksi miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, punajuurta ei ole tarkoitus ruskistaa. Lisää smetana sekä aurajuusto ja sekoita huolellisesti. Mausta lopuksi muskottipähkinällä ja ota pannu pois liedeltä.


Punajuuripasteija
500 g voitaikinaa
3-4 punajuurta
150 g aurajuustoa
120 g smetanaa
½ sitruunan mehu
ripaus muskottipähkinää
iso nokare voita paistamiseen
Salviavoisula
75 g kirkastettua voita
6 tuoretta salvianlehteä
Kuori ja raasta punajuuret. Kuumenna voi pannussa, lisää punajuuriraaste, sitruunan mehu ja sekoita hyvin. Paista seos pehmeäksi miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, punajuurta ei ole tarkoitus ruskistaa. Lisää smetana sekä aurajuusto ja sekoita huolellisesti. Mausta lopuksi muskottipähkinällä ja ota pannu pois liedeltä.
Pasteijoita voi tehdä monen mallisia. Me teimme pyöreitä ja paistoimme ne muffinssivuo'assa joten kaulimme voitaikinan hyvin ohueksi ja leikkasimme siitä pyöreitä kiekkoja. Reilu lusikallinen täytettä taikinan keskelle, taittelu nyytiksi ja sitten nyytti munffinssivuokaan. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai niin kauan että taikinan kuori on kauniin ruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti