torstai 23. syyskuuta 2021

Punajuuripasteija

Joskus olen napannut jostain lehdestä talteen jonkun reseptin jonka nyt huomasin arkistoja selatessa. Reseptin nimi on jäänyt tallentamatta mutta nimetään tämä kasvisleivos punajuuripasteijaksi. Nämä voitaikinanyytit on täytetty mehukkaalla punajuuri-aurajuusto-smetana -täytteellä ja ne tarjoillaan salviavoisulan kanssa. 

Aurajuusto vähän kuin pekoni, aina hoitaa homman kotiin.





Punajuuripasteija

500 g   voitaikinaa
3-4       punajuurta
150 g   aurajuustoa
120 g   smetanaa
½         sitruunan mehu
ripaus muskottipähkinää
iso nokare voita paistamiseen


Salviavoisula

75 g   kirkastettua voita
6        tuoretta salvianlehteä


Kuori ja raasta punajuuret. Kuumenna voi pannussa, lisää punajuuriraaste, sitruunan mehu ja sekoita hyvin. Paista seos pehmeäksi miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, punajuurta ei ole tarkoitus ruskistaa. Lisää smetana sekä aurajuusto ja sekoita huolellisesti. Mausta lopuksi muskottipähkinällä ja ota pannu pois liedeltä.

Pasteijoita voi tehdä monen mallisia. Me teimme pyöreitä ja paistoimme ne muffinssivuo'assa joten kaulimme voitaikinan hyvin ohueksi ja leikkasimme siitä pyöreitä kiekkoja. Reilu lusikallinen täytettä taikinan keskelle, taittelu nyytiksi ja sitten nyytti munffinssivuokaan. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai niin kauan että taikinan kuori on kauniin ruskea.

Paloittele voi salviavoisulaa varten kasariin ja lämmitä sitä miedolla lämmöllä ja sekoittamatta niin kauan, kunnes se on sulanut täysin. Ota kattila liedeltä ja anna sen jäähtyä 15- 30 minuuttia jolloin hera painuu pohjalle. Kuori pinnalle noussut vaahto pois lusikalla ja kaada kirkastettu voi varovasti toiseen kattilaan siten, ettei heraa sekoitu joukkoon. Kuumenna kirkastettu voi uudelleen mutta älä päästä kiehumaan. Lisää voin joukkoon hienon hienoksi silputtu salvia, pidä lämpimänä ja tarjoa punajuuripasteijoiden kanssa.

Kirkastetun voi ohje löytyy myös tästä linkistä.


-arska-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti