perjantai 11. maaliskuuta 2016

Herkkutattipasta

Sienikausi siintää vielä kaukana tulevaisuudessa mutta herkkutattipastaa on saatava tasaisin väliajoin. Raskain mielin on kajottava viime syksyn kuivattuun satoon. Yhtä hyviähän ne ovat kuivatutkin mutta kun varastot keväällä hupenee niin pelko hiipii aina sienestäjän puseroon: mitäpä jos tulee seuraava katovuosi ja mierontielle joudutaan... tölkkiherkkusieniä marketista...

Kastike tulille ennen kuin epätoivo voittaa. Minusta tämä ruoka kuuluu sarjaan klassikot.
Koska herkkutatit.





Herkkutattipasta (noin neljä annosta)

½ litraa     tuoreita herkkutatteja (tai noin 100 g kuivattuja)
100g          pekonia
2               sipulia
2-3            valkosipulin kynttä
½-1 d        sherryä
1-2 d         kermaa
2-3 rkl       oliiviöljyä
1 d            tuoretta persiljaa (tai kuivattua)
1 d            kirveliä (tai kuivattua)
suolaa
rouhittua mustapippuria

500g         tagliatellea tai muuta pastaa

Koristeeksi:
persiljaa, parmesan-lastuja

Laita kuivatut herkkutatit etukäteen likoamaan veteen noin puoleksi tunniksi. Paista pilkotut pekonit pannulla mukavan ruskeiksi, lisää joukkoon sipulit ja kuullota niitä hetkinen. Lisää tässä vaiheessa oliiviöljy ja sherry sekä sienet: Jos käytät tuoreita tatteja, paista kunnes niistä irtoava vesi on enimmäkseen haihtunut. Kuivattujen sienten liotusvettä kannattaa ottaa mukaan maustamaan kastiketta. Kiehauta pikaisesti. Lisää kerma, suola ja pippuri ja anna hautua miedolla lämmöllä hetkinen. Lisää kirveli ja persilja. Kun koostumus on mukava, tarkista maku ja tarjoile pastan kanssa.


-arska-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti