Tofupihvit
1 tlk kikherneitä
1 pkt pehmeää tofua (kiinteäkin käy)
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1/2 paprika
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl vehnäjauhoja (tai korppujauhoa)
(1 kananmuna)
1 rkl punaista chilitahnaa
öljyä
suolaa
pippuria
paprikajauhetta (reilusti)
timjamia
persiljaa
ruohosipulisilppua
Mausteita voi vaihdella mielensä mukaan, esim. intialaistyyppiset mausteet sopivat näihin aivan varmasti jos sellaisista tykkää. Pääasia kuitenkin, että mausteita on reilusti jotta mauton tofu saadaan maukkaaksi.
Silppua sipuli ja paprika ja kuullota ne pannulla pehmeäksi. Lisää lopuksi raastettu valkosipuli ja paprikajauho ja kuumenna niitäkin hetki öljyssä. Laita sipulit, puolet valutetuista kikherneistä ja tofu tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää loput kikherneistä ja surauta sekoittimella vain muutaman kerran, jotta herneet eivät mene ihan mössöksi ja pihveihin saadaan rakennetta ja suutuntumaa. Kaada massa kulhoon ja sekoita joukkoon seesaminsiemenet, kananmuna (vegaanit eivät), jauhot, loraus öljyä ja loput mausteet. Peitä kulho ja anna taikinan maustua jääkaapissa jokusen tunnin tai vaikka yön yli. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta pihvejä ja paista pannulla reippaahkossa öljyssä molemmin puolin. Pihveistä kannattaa tehdä aika pieniä niin ne pysyvät käännettäessä paremmin kasassa. Paistamiseen voi käyttää myös uunia mutta pannun kautta käyneet ovat AINA parempia, oli kyse sitten minkälaisesta pihvistä tahansa. :)
Tofupihvit voi tarjota vaikkapa itsetehtyjen pitaleipien välissä.
-memmu-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti