torstai 31. maaliskuuta 2016

Lihamarinadi

Pääsiäisaterialla ei tällä kertaa syöty villasukkaa vaan naudan pihvilihaa. Käsiin saatu pala ei vaikuttanut riippuneelta joten kunnon marinointi oli paikallaan. Marinointi tekee lähes kaikelle kokolihalla hyvää, homma on helppoa ja seosta voi muunnella mielin määrin miun maun mukkaan. Tärkeintä lienee että marinadissa on öljyn lisäksi happamia ainesosia (viinietikkaa, soijaa, sitruunamehua...), jotka käynnistävät lihassa sen mystisen mureutumisreaktion. Ja että marinointiaika on riittävän pitkä: vuorokausi tai enemmän. Lyhyempi aika maustaa mutta ei varsinaisesti mureuta lihaa.








Lihamarinadi

Tämä resepti lienee yksi muunnelma yleismarinadista josta on hyvä lähteä muuntelemaan. Määrät sinnepäin tarkkuudella... tämä voi riittää melkein kilolle lihaa. 
1⁄2 dl  öljyä
2 rkl   punaviiniä
rkl   balsamicoa
rkl   soijaa
2-3    valkosipulinkynttä
rkl   hunajaa
tl     timjamia tai muita yrttilöitä
tl     mustapippuria
½ tl    suolaa

Sekoita ainekset, makustele ja lisäile aineksia mielen mukaan. Valele seos kauttaaltaan pihvien päälle. Siirrä pihvit tiiviiseen pussiin tai rasiaan ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään vuorokauden. Ota liha lämpenemään muutama tunti ennen paistamista. Enimmät marinadit kannattaa kuivata ennen pannulle viemistä ettei tule keittolihaa. Ja paistinpannun pitää tietysti olla kuuma kuin moottoritie.

-arska-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti