Lihamarinadi
Tämä resepti lienee yksi muunnelma yleismarinadista josta on hyvä lähteä muuntelemaan. Määrät sinnepäin tarkkuudella... tämä voi riittää melkein kilolle lihaa.
1⁄2 dl öljyä
2 rkl punaviiniä
2 rkl balsamicoa
2 rkl soijaa
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl hunajaa
2 tl timjamia tai muita yrttilöitä
1 tl mustapippuria
½ tl suolaa
Sekoita ainekset, makustele ja lisäile aineksia mielen mukaan. Valele seos kauttaaltaan pihvien päälle. Siirrä pihvit tiiviiseen pussiin tai rasiaan ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään vuorokauden. Ota liha lämpenemään muutama tunti ennen paistamista. Enimmät marinadit kannattaa kuivata ennen pannulle viemistä ettei tule keittolihaa. Ja paistinpannun pitää tietysti olla kuuma kuin moottoritie.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti