torstai 7. huhtikuuta 2016

Paahdettu kukkakaalikeitto ja kylmäsavulohitartar

Olin nähnyt reseptin jossa muuan kaimani tarjosi kukkakaalikeiton lisukkeena kylmäsavulohitartaria. Resepti näytti jo kuvassa niin houkuttelevalta että sitä oli kokeiltava. Resepti on siis Arin paahdettu kukkakaalikeitto ja kylmäsavulohitartar. Ohjetta kannattaa noudattaa tarkasti, ei siis näitä minun kokeilemia muutoksia:
A) kukkakaalin määrän tuplaaminen ilman nesteen tuplaamista
B) kukkakaalikeiton keittäminen pohjaan (kahteen kertaan)
C) reilulla kädellä lisäsuolaa kylmäsavulohitartariin

Tehtyjen virheiden määrästä huolimatta saattoi aistia että resepti on loistava.


Paahdettu kukkakaalikeitto ja kylmäsavulohitartar

Kukkakaalikeitto:
1 kpl / 600 g kukkakaalia1 valkosipulinkynsivoita
  • n. 6 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

  • Kylmäsavulohitartar:
  • 300 g kylmäsavulohta
  • ½ punasipuli
  • ¼ dl sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Nypi kukkakaali nupuiksi ja leikkaa nuput kahtia. Hienonna valkosipuli. Sulata nokare voita pannulla ja paahda kukkakaalit leikkauspinta alaspäin. Anna palojen ruskistua kunnolla. Nosta kukkakaalit sekä valkosipuli kattilaan ja kaada päälle maitoa niin paljon, että palat peittyvät. Kiehuta miedolla lämmöllä kypsiksi.


Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla.


Valmista tartar. Kuutioi lohi pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli. Sekoita ainekset keskenään ja mausta sitruunamehulla sekä mustapippurilla. Tarkista suolan määrä. Sekoita lopuksi joukkoon tilli.


Asettele keiton pinnalle sopiva määrä tartaria.


-arska-





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti