maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kasvislasagne

Teen aina lasagnen perinteisenä jauhelihaversiona mutta kun jääkaapin uumenista löytyi erilaisia jämäkasviksia ja paketti vuohenjuustoa niin syntyi tällainen lihaton vaihtoehto. On muuten vähintään yhtä hyvää, ellei parempaakin.


Kasvislasagne (2 reilua annosta)

3-4              lasagnelevyä
1 pieni         kesäkurpitsa
1                 (suippo)paprika
kourallinen tuoretta pinaattia

Tomaattikastike:

3 dl       Memmun tomaattikastiketta

Vuohenjuustokastike:

5 dl        maitoa
1 rkl      vehnäjauhoja
100 g     vuohenjuustoa (pehmeää)
½ dl       parmesaania
1 tl        rouhittua viherpippuria
1/2 tl    rouhittua  mustapippuria
ripaus    suolaa

Pinnalle:

juustoraastetta  (parmesan, emmental...)
1 tomaatti viipaleina

Leikkaa kesäkurpitsa ja paprika ohuiksi viipaleiksi ja paista niitä pannulla kunnes enin neste niistä on haihtunut ja viipaleet ovat pehmenneet.

Vatkaa vehnäjauhot kylmän maidon sekaan ja kiehauta teflonkattilassa muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon vuohenjuusto ja mausteet ja kuumenna, kunnes juusto on sulanut. Anna kastikkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Voitele uunivuoka (-vuoat) ja laita pohjalle kerros tomaattikastiketta. Lado sen jälkeen kerroksittain lasagnelevyt, juustokastike ja kasvikset siten, että päällimmäiseksi tulee juustokastiketta. Ripottele vielä pinnalle juustoraaste ja koristele tomaatinsiivuilla. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.


-memmu-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti