perjantai 8. huhtikuuta 2016

Kuohuviinidrinkki

Tämä blogi on perustettu päivälleen vuosi sitten. Ruoka-aiheiselle blogille kohotamme keväisen kuohuviinimaljan jonka maustoimme basilika-, kurkku- ja kuusenkerkkäsiirapilla.

Maku? No... joo.



Kuohuviini basilika-, kurkku-, kuusenkerkkäsiirapilla.

Kuohuviiniä

Siirappi (n. 4-5 annosta):

10 cm pätkä     kurkkua
1/2 dl               vettä
1/2 dl               sokeria
1/2 ruukkua     basilikaa
hyppysellinen   kuusenkerkkiä
loraus               lime- tai sitruunamehua

Raasta kurkku ja laita se veden, sokerin, kuusenkerkkien ja mehun kanssa kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia kunnes seos alkaa muuttua siirapiksi. Jäähdytä, lisää joukkoon basilikat ja soseuta sauva- tai tehosekoittimella. Siivilöi huolellisesti.

Kaada lasin pohjalle siirappia ja valuta kuohuviini varovasti (esim. lusikan kautta lasin sisäreunaa vasten) päälle.


-memmu-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti