keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Pasta carbonara & burrata

Pasta carbonara on herkkua. Löytyi hieman muunneltu versio klassikosta jonka kylkiäisenä tarjottiin burrataa. Minä en tiennyt mutta guukkeli taas tiesi että se on italialainen juustoherkku joka valmistetaan mozzarellasta ja kermasta. Aitoa on vaikea suomesta saada koska säilyvyys heikko joten tehdään sitten itse. En tiedä vastaako aitoa mutta halvatun hyvin sopi carbonaran kanssa.




Pasta carbonara (noin kaksi annosta)

200 g      tagliatellea tai muuta pastaa
250 g      kirsikkatomaatteja
100 g      pekonia (tai miksei ilmakuivattua kinkkua)
2-3 kpl    kevätsipulia
1 dl         kuohukermaa
1-2         kananmunan keltuaista
3 rkl       oliiviöljyä
½ dl       parmesanraastetta
1-3         valkosipulin kynttä
1-2 rkl    tuoretta basilikaa silputtuna
timjamia (tai muita yrttejä)
suolaa
mustapippuria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kirsikkatomaatit vuokaan. Sekoita oliiviöljy, pari murskattua valkosipulinkynttä, timjami (tai muita yrttejä), reilu ropsaus suolaa sekä mustapippuria. Lisää mausteseos tomaattien päälle ja paista kuumassa uunissa 10-15 minuuttia.

Laita tagliatellet kiehumaan suolattuun veteen. Ruskista samalla pannulla pekonit ja kevätsipulit
(ja taas tietysti yksi valkosipulinkynsi).

Sekoita kulhoon kuohukerma, kananmunan keltuainen, parmesanraaste sekä silputtu basilika.
Kun pasta on al dente, kaada kermaseos valutetun pastan joukkoon.

Pastaa lautaselle, päälle rapeaa pekonipaistosta, uunista nostettuja kirsikkatomaatteja sekä tuota mainiota burrataa.


Burrata

½ l        vettä
2 rkl      suolaa
1 kpl     puhvelinmaidosta valmistettu mozzarellapallo
1 dl       kuohukermaa
tuoretta basilikaa silputtuna
suolaa
mustapippuria


Burrata tehdään kahdessa vaiheessa.

Edellisilta:
Kuumenna vesi ja suola kattilassa kiehumispisteeseen mutta ei kiehuvaksi. Lisää mozzarellapallo veteen ja anna lillua 3 minuuttia. Nosta juusto kulhoon ja nypi ja revi se pieniksi säikeiksi. Lisää juuston joukkoon vajaa desilitra kuohukermaa ja ripaus suolaa ja sekoita hyvin. Tulos muistuttaa vetelähköä raejuustoa. Sulje purkkiin ja jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

Seuraavana päivänä ennen tarjoilua:
Ota burrata huoneenlämpöön. Sekoita joukkoon silputtua basilikaa (1-2 rkl), mustapippuria ja tarkista suola. Jos seos tuntuu liian kiinteältä, lisää hieman kermaa.

Tarjoile pasta carbonaran kanssa.


-arska-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti