tiistai 21. kesäkuuta 2016

Ruusuvaahto ja letut

Tällä kertaa villivihanneksista testattavana on ruusun terälehdet. Olen aina kuvitellut niiden maistuvan jotenkin hajuvesimäiselle, joten kokeilematta ovat jääneet. Nyt sitten kun niitä on pensaat väärällään niin unohdin ennakkoluuloni ja kävin keräämässä kipollisen. Soseutin terälehdet ja sekoitin ne kermavaahtoon. Tästä ruusuvaahdosta tuli aivan ihanaa! Eikä tietoakaan mistään hajuvesimäisyydestä! Huom! Terälehdistä kannattaa poistaa valkoinen, kitkeränmakuinen tyviosa.





Ruusuvaahto

1    l  (tuoksuvien) ruusujen terälehtiä, valkoiset tyvet poistettuina
2  dl   kuohukermaa
2 rkl  sokeria (tai maun mukaan)
1   tl  vaniljasokeria     

Silppua terälehdet pienemmiksi ja laita ne kulhoon. Lisää joukkoon tilkka kermaa ja soseuta sauvasekoittimella. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä sose vaahtoon ja tarjoa vaikkapa lettujen kanssa.

Letut

4   dl   maitoa
2   dl   vehnäjauhoja
2         munaa
2 rkl   sokeria
ripaus suolaa

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita muut ainekset joukkoon. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista letut molemmin puolin rasvassa ohukais- tai paistinpannulla.


-memmu-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti