Mutta sopii se keskikesän juhliinkin varsinkin näin kylmänä - jälkimarinoituna versiona. Perunasalaatti on hyvä lisuke minustakin.
Jälkimarinoitu paahtopaisti
Tee paahtopaisti kuten tapanasi on tehdä eli kutakuinkin näin: nopea ruskistus pannulla suolan ja pippurin kanssa, paistomittari kylkeen ja max. 150 asteisiin uuniin. Ulos kun mittarissa 60 astetta ja folioon vetäytymään.
Omenamarinadi (riittää lähes kilon paahtopaisille)
½ dl öljyä
3 rkl hyvää balsamicoa
½ makea omena pilkottuna pieneksi kuutioksi
1 valkoispulinkynsi
1 tl sokeria
1 tl mustapippuria
½ tl suolaa
Sekoita marinadin ainekset. Leikkaa paahtopaisti hyvin ohuiksi siivuiksi, kaada marinadi lihan päälle, sekoita ja jos on aikaa jätä yön yli maustumaan.
Perunasalaatti
1 kg uusia perunoita
2 kesäsipulia
1 maustekurkku
1 dl majoneesia
1 dl jogurttirahkaa
1 rkl Auran sinappia
loraus valkoviinietikkaa
ripaus sokeria
mustapippuria
suolaa
Keitä perunat, jäähdytä ja pilko sopiviksi paloiksi samoin kuin kesäsipulit ja maustekurkku. Sekoita majoneesi, jogurttirahka ja mausteet keskenään ja maistele. Kaikki ainekset sekaisin ja syömään.
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti