torstai 7. heinäkuuta 2016

Pupunruokaa

Viljelypalstalla menee hyvin - kovan työn palkaksi jotain jämiä saattaa jäädä meillekin. Perunapenkki ok. Kesäkurpitsat kukkivat hyvin ja ensimmäiset hedelmät on kerätty, syöty ja maukkaiksi todettu.
Lehtikaali aloitti kasvunsa hyvissä ajoin ja sadosta odotettiin kehittyvän mitä mainioin. Tässä vaiheessa astuivat kuvaan kaalikoin toukat. Se mikä niiltä jäljelle jäi oli vapaata riistaa rusakoille.

Perunapenkki voi silminnähden hyvin, kai.

Samoin kesäkurpitsa. Näitä söimme jo itsekin pari kappaletta joten jotain vastinetta vaivalle saatu.



Lehtikaali kasvoi ihailtavasti kunnes osui suureen madonreikään. Vuorokaudessa kaalikoin toukat rei'ittivät kasvikset seulaksi ja vaisto sanoi että se oli sitten siinä. Kun ei ollut enää mitään menetettävää, otimme kasvatusharsot rohkeasti pois ja sirottelimme naapurilta saadut tuhkat päälle (lehtikaalien, ei vielä itsemme). 

Seuraavana päivänä rusakot viimeistelivät sen mitä madoilta jäi kesken.

Kuvan viattoman näköinen rusakko liittyy epäilemättä tapaukseen.



-memmu-




1 kommentti:

  1. Reikää on kaalissa joo, harsoja ei voinut jatkuvien sateiden takia pitää ja se näkyy. Mut on siellä joku lehti kasvamassa kuitenkin, eilen keräsin lehtiä tortillantäytteeksi ja hyviä olivat, ja miulla kissat suojelee rusakoilta. Täällä ei kesäkurpitsa vielä edes kuki, mutta potusta yksi lajike kyllä.

    VastaaPoista