Mieto marinointi ja nopea ruskistus tuntui toimivan. Broilerin sydän on hyvin mureaa lihaa. Muistuttaa koostumukseltaan jossain määrin juuri oikean kypsyiseksi paistettua naudanmaksapihviä, mutta eniten vertaisimme ankanrintafileeseen (ilman ankan ominaista rasvanmakua).
Memmu menetti sydämensä näille mutta minulle kävi kuten vähän etukäteen aavistelin: ajatustasolla jokin mättää ja jouduin ns. työstämään jokaista suupalaa. Ei vaan uppoa - riittääpähän Memmulle enemmän.
Liekitetyt broilerin sydämet (kahdelle)
300 g broilerin sydämiä
Suolaliemi
1 l kylmää vettä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
Persiljainen mausteöljy
1 dl oliiviöljyä
2 rl balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
½ dl silputtua persiljaa
1-2 valkosipulin kynttä
rouhittua rosepippuria
suolaa
Liekitys
½ dl konjakkia
1 sammutuspeite käden ulottuvilla
Sekoita vesi, suola ja sokeri kulhossa ja lisää broilerin sydämet liemeen maustumaan noin kolmeksi tunniksi. Tee sillä välin mausteöljy sekoittamalla ainekset vaikka huhmareessa.
Kuivaa suolaliemessä lionneet sydämet hyvin. Puiset varrastikut on syytä liottaa vedessä etukäteen etteivät pala. Seivästä sydämet vartaisiin - jätä sydämien väliin reilut raot. Öljyä vartaat kevyesti mausteöljyllä. Kuumenna grillipannu hyvin kuumaksi ja grillaa vartaita noin 2 minuuttia, käännä ja grillaa toiset kaksi minuuttia. Kaada edelleen hyvin kuumalle grillipannulle varovasti ½ dl konjakkia ja sytytä höyrystyvä alkoholi tulitikulla. Kaasuliedellä sytyttämisen voi tehdä kallistamalla hieman pannua.
Huom! Liekitystähän ei saanut tehdä liesituulettimen alla - tuulettimeen sujahtanut lieska voi sytyttää ikävän rasvapalon hormistossa.
Sivele vartaat mausteöljyllä tarjoile sydämet esim. paistetun kesäkurpitsan kanssa. Niiden maustamiseeen sopii hyvin sama persiljainen mausteöljy.
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti