Aasialaiset kalapullat
400 g pakasteseitiä (fileitä)
2 rkl kevät- tai ruohosipulia, pieneksi pilkottuina
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tuore punainen chili hienonnettuna
½ limen mehu
1 rkl kalakastiketta
2 kananmunaa
1 rkl jauhoja (korppu-, vehnä-, tai vaikkapa kikhernejauhoja)
mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen
persiljaa, chiliä ja limeä koristeluun
Dippi
½ dl majoneesia
rypsiöljyä paistamiseen
persiljaa, chiliä ja limeä koristeluun
Dippi
½ dl majoneesia
½ dl kermaviiliä
1 tl Srirachaa
4 tl limen mehua
1 valkosipulin kynsi
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl Srirachaa
4 tl limen mehua
1 valkosipulin kynsi
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Sulata kalafileet ja puristele niistä liika neste pois. Laita kala sekä pilkotut ja raastetut muut aineet tehosekoittimeen ja aja mössöksi (muttei liian mössöksi). Lisää lopuksi jauhot ja munat ja pyöräytä nekin vielä kunnolla sekaan. Pyörittele kostutetuin käsin taikinasta pieniä palleroita ja paista pannulla öljyssä.
Dippikastikkeen ainekset sekoitetaan. Valkosipulin voi toki hienontaa ensin. Valmis!
-memmu-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti