keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Aasialaiset kalapullat

Seiti ei ole koskaan ollut meidän kummankaan suurinta herkkua mutta edullisen hintansa vuoksi sitä tulee silloin tällöin ostettua. Melkein aina on kuitenkin kaduttanut kun seiti nyt maistuu hieman erikoiselle ja taitaakin olla suunnilleen ainut raaka- aine, jonka ominaismaun soisi mielellään valmistettaessa häviävän. Näissä aasialaistyyppisissä kalapullissa homma onnistuikin oikein hyvin! Ei yhtään outoa seitimakua vaan ainoastaan ihania aasialaismakuja!



Aasialaiset kalapullat


400 g      pakasteseitiä (fileitä)
2 rkl       kevät- tai ruohosipulia, pieneksi pilkottuina
1            valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl       tuoretta inkivääriä raastettuna
1            tuore punainen chili hienonnettuna
½           limen mehu
1 rkl       kalakastiketta
2            kananmunaa
1 rkl       jauhoja (korppu-, vehnä-, tai vaikkapa kikhernejauhoja)
mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen

persiljaa, chiliä ja limeä koristeluun


Dippi

½  dl      majoneesia
½  dl      kermaviiliä
1   tl      Srirachaa
4   tl      limen mehua
1           valkosipulin kynsi
½ tl       suolaa
½ tl       mustapippuria


Sulata kalafileet ja puristele niistä liika neste pois. Laita kala sekä pilkotut ja raastetut muut aineet tehosekoittimeen ja aja mössöksi (muttei liian mössöksi). Lisää lopuksi jauhot ja munat ja pyöräytä nekin vielä kunnolla sekaan. Pyörittele kostutetuin käsin taikinasta pieniä palleroita ja paista pannulla öljyssä.

Dippikastikkeen ainekset sekoitetaan. Valkosipulin voi toki hienontaa ensin. Valmis!


-memmu-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti