Aktiiviset lukijat muistavat taannoisen kirpputorilöytömme:
Mestarikokki -ruokaohjekerhon reseptikorttisarja suoraan 70-luvulta. Jo ensi silmäilyllä korttien joukosta erottui resepti jota yksikään ennakkoluuloton kotikokki ei voi olla kokeilematta. Banaani-kinkkupaistos kuuluu korttisarjan kategoriaan "keveitä iltapaloja / pikkulämpimiä". Kuuleman mukaan sopii myös laihduttajille.
Aineslista herätti alkuun lievää hilpeyttä mutta niin mielenkiintoinen tämä on että saa aloittaa reseptikortti -testisarjamme.
Tässä siis ohje, jota jouduimme hieman mukailemaan. Meillä oli vain kaksi banaania ja tuoreiden tomaattien puuttuessa käytimme tomaattimurskaa. Kinkun ja juustoraasteen määrästä emme tinkineet.
|
Banaanien päälle kietaistaan dijon-sinapilla huolellisesti voidellut kinkkusiivut. |
|
Banaanit siirretään uunivuokaan tomaattipedille ja koko komeus viimeistellään juustokuorrutteella. |
|
Bon appétit! |
|
-memmu- |
|
-arska- |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti