Tiesittekö muuten että röyhtäyksen maailmanennätystä pitää hallussaan lontoolainen Paul Hunn joka vuonna 2008 täräytti desibelimittariin kunnioitusta herättävät lukemat: 107,1 dB.
No nyt tiedätte.
Broilerinmaksapatee
300 g broilerinmaksaa
2 kpl salottisipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
½ dl timjamia (tuoretta)
2 rkl sherryä (puolikuivaa)
3 kpl anjovista (fileetä)
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
80 g voita
Liivatekiille pinnalle
1 1/2 kpl liivatelehteä
1 dl karpalo- tai puolukkamehua
½ dl karpaloita tai puolukoita
3 kpl laakerinlehteä
Sulata broilerinmaksat ja poista niistä mahdolliset jänteet. Kuori ja pilko salottisipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki nokareessa voita. Lisää pannulle maksat ja timjami. Paista seosta keskilämmöllä, kunnes maksa on ruskistunut mutta se saa jäädä sisältä vähän punertavaksi. Anna seoksen hieman jäähtyä.
Laita maksaseos monitoimikoneeseen, lisää anjovisfileet, sherry, suola ja mustapippuri. Käytä leikkuuterää ja anna koneen käydä hetki. Lisää vähän pehmentynyt voi nokareina ja jauha massa sileäksi. Tarkastele maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai anjovislientä.
Kaada massa vuokaan, peitä foliolla ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Tee karpalomehusta liivatekiille liivatepussin ohjeiden mukaan. Koristele maksapateen pinta puolukoilla ja lusikoi hieman jähmettynyt hyytelö koko komeuden päälle ja lisää vielä laakerinlehdet.
Tarjoile esim. tuoreen leivän kanssa.
-arska-
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti