lauantai 23. joulukuuta 2017

Joulutorttukääryleet

Perinteinen joulutorttu on hyvää mutta ainahan voi kokeilla pientä säätöä. Filotaikina on todistetusti toiminut luumuhillon kanssa ja miksei lisättäisi vielä vähän vaniljakreemiä. Niin, miksi ei.

Nelisakarainen lehtitaikinatorttu on hankalasti syötävä, murenemisaltis formaatti, joten tehdään näistä helposti syötävä, käteensopiva kääryle.











Joulutorttukääryleet

Filotaikinaa
Luumumarmeladia
Vaniljakreemijauhetta + vettä
Sulatettua voita
Tomusokeria koristeluun

Sulata pakastetut filotaikinat ohjeen mukaan huoneenlämmössä (noin pari tuntia) ja valmista vaniljakreemi sekoittamalla se veteen. Levitä taikina ja leikkaa siitä suorakaiteen muotoisia paloja. Ota yksi taikina-arkki ja voitele se kevyesti sulatetulla voilla. Nosta toinen arkki sen päälle. Levitä luumumarmeladia ja vaniliinikreemiä taikina-arkin päähän. Rullaa taikina-arkki kuten kevätkäääryleetkin. Filotaikina on todella ohutta ja kuivuu nopeasti joten pidä käsittelyä odottavat taikinat kostean keittiöpyyhkeean alla.

Asettele kääryleet uunipellille ja voitele voisulalla. Paista 200 asteessa niin kauan että pinta ruskistuu kauniisti. Koristele halutessasi tomusokerikerroksella.

P.S. Täytteet pääsevät uunissa sen verran kiehahtamaan että muutaman kääryleen kylkeen voi tulla reikä. Kolmas filotaikinakerros tai matalampi lämpötila voisi auttaa tähän esteettiseen virheeseen.
Mutta maku on se mikä ratkaisee.


-memmu-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti