sunnuntai 12. elokuuta 2018

Juustoinen kesäkurpitsariisi

Kuluva kesä on tarjonnut palstaviljelijälle yllin kyllin haasteita. Kaikkea mahdollista säätä on koettu myrskytuulista pakkasten kautta tappohelteisiin ja saharamaiseen kuivuuteen. Kasvit eivät ole olleet kovinkaan mielissään moisesta ja se näkyy näin sadonkorjuun aikana viime vuotta huomattavasti vaatimattomammalla sadolla. Tai no jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin ihan riittävästi on tullut. Kesäkurpitsaa ainakin. Sen verran, että saa jo miettiä, mitä niille kaikille tekisi. Täytettyjä ja grillattuja kurppia on tehty jo tarpeeksi joten googlettelin vähän ja löytyi montakin hyvää ideaa, kuten tämä juustoinen kesäkurpitsariisi.






Juustoinen kesäkurpitsariisi

5    dl   kanalientä
2,5 dl   pitkäjyväistä riisiä
5    dl   raastettua kesäkurpitsaa
2    dl   juustoraastetta (cheddar, emmental, gouda...)
1    rkl  voita
suolaa ja pippuria

Keitä riisi kypsäksi kanaliemessä, n. 20 minuuttia. Lisää raastetut kesäkurpitsa ja juusto ja hauduttele vielä viitisen minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.


-memmu-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti