keskiviikko 8. elokuuta 2018

Karjalaisia rimpsuja

Heinäkuisista kesäretkistämme yksi suuntautuu aina vanhoille kotiseuduilleni Etelä-Karjalaan, Imatralle. Sukulaisten tapaamisen ohella käymme joka kerta samat tutut paikat läpi ja Suomen vanhin (ja upein) matkailunähtävyys Imatrankoski kuuluu tietysti vakiokohteisiin.

Kosken partaalla, Imatran Valtionhotellin edustalla on Inkerinaukio -niminen entinen parkkipaikka, nykyinen suihkulähdepuisto ja toripaikka. Aukion reunasta bongasimme pienen kojun, jossa myydään rimpsuja eli tuunattuja karjalanpiirakoita. Niitähän piti tietysti heti kokeilla! Piirakat on tehty paikallisen mummon perinteisellä reseptillä ja niitä saa sekä suolaisilla että makeilla täytteillä. Kotvan listaa pähkäiltyämme valitsimme maistelulautasen, johon kuuluu kaksi vapaavalintaista cocktail-rimpsua (otimme kantarelli- ja lohitäytteet), juuressipsejä ja yrttidippiä. Jessus miten hyviä! Piirakoiden kuoritaikina oli täydellinen. Täysrukiinen, rasvainen ja just sellainen, jollaista en koskaan itse osaa tehdä vaikka kuinka yritän. Riisipuurotäytettä sopivasti ja päällysteet mahtavan maukkaita. Kylkiäisenä voi nauttia vaikkapa viereisestä terassiravintolasta napattua skumppaa.

Iso peukku Rimpsu-Reetalle ideasta ja sen toteuttamisesta! Käykäähän testaamassa jos siellä päin matkailette.

P.S. Tiesittekö, että vanhalla karjalan kielellä sana rimpsu tarkoittaa rypytettyä hameenhelmaa?














-memmu-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti