torstai 14. marraskuuta 2019

Karpaloporkkanat

Jonnet ei ehkä muista mutta aikanaan kouluruokaloiden hitti oli rusina-porkkanaraaste joka maustettiin appelsiinimehulla. Ei tehdä sitä nyt. Tehdään sen sijaan lämmin lisuke porkkanoista ja karpaloista ja maustetaan se vaahterasiirapilla. Erittäin hyvää. Ja toimii hyvin myös lisukkeena esimerkiksi porsaanlihan kanssa. Ohjeen bongasin ruokablogista nimeltä Lazy Cat Kitchen.



Karpaloporkkanat

500 g    porkkanoita
100 g    karpaloita
60 ml    vaahterasiirappia
30 ml    oliiviöljyä
½         appelsiinin kuori raastettuna
1 tl       chilitahnaa
1          valkosipulin kynsi raastettuna
2 rkl     paahdettuja mantelilastuja
muutama timjaminoksa
suolaa
pippuria


Pese porkkanat huolellisesti ja halkaise ne pituussuunnassa kahtia. Sekoita kulhossa karpalot, appelsiininkuoriraaste sekä noin kolmas osa vaahterasiirapista. Sekoita toisessa kulhossa oliiviöljy, loput vaahterasiirapista, chilitahna, raastettu valkosipuli ja ripaukset suolaa ja pippuria.

Sivele porkkanat oliiviöljy-vaahterasiirappiseoksella. Levitä porkkanat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kääntele porkkanoita ja sivele niihin tarvittaessa lisää mausteseosta. Lisää tässä vaiheessa uunipellille myös karpalot ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia. Porkkanoiden koosta riippuen noin puolen tunnin kypsennys riittänee.

Paahda mantelilastuja kuumalla ja kuivalla pannulla niin että ne saavat kauniin paahteisen värin.
Koristele porkkanat timjamin oksilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

-memmu-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti