Karpaloporkkanat
500 g porkkanoita
100 g karpaloita
60 ml vaahterasiirappia
30 ml oliiviöljyä
½ appelsiinin kuori raastettuna
1 tl chilitahnaa
1 valkosipulin kynsi raastettuna
2 rkl paahdettuja mantelilastuja
muutama timjaminoksa
suolaa
pippuria
Pese porkkanat huolellisesti ja halkaise ne pituussuunnassa kahtia. Sekoita kulhossa karpalot, appelsiininkuoriraaste sekä noin kolmas osa vaahterasiirapista. Sekoita toisessa kulhossa oliiviöljy, loput vaahterasiirapista, chilitahna, raastettu valkosipuli ja ripaukset suolaa ja pippuria.
Sivele porkkanat oliiviöljy-vaahterasiirappiseoksella. Levitä porkkanat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kääntele porkkanoita ja sivele niihin tarvittaessa lisää mausteseosta. Lisää tässä vaiheessa uunipellille myös karpalot ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia. Porkkanoiden koosta riippuen noin puolen tunnin kypsennys riittänee.
Paahda mantelilastuja kuumalla ja kuivalla pannulla niin että ne saavat kauniin paahteisen värin.
Koristele porkkanat timjamin oksilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.
-memmu-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti