torstai 28. marraskuuta 2019

Vuohenjuustopiirakka marinoiduilla juurikkailla

Pikkujoulukausi käy kiivaimmillaan. Mitä tarjota vieraille? No vaikka tällaista värikästä piirasta. Tämän piirakan juju on raakana marinoidut juurikkaat, joilla koristellaan kypsä piirakka. Punajuuret kavereineen säilyttävät näin pirteät värinsä ja juhlapöydän katseenvangitsija on siinä! Makukin on aika herkku.







Pohja

3 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1 tl suolaa
½ dl kylmää vettä
1 munankeltuainen

Jos haluat hieman helpottaa urakkaa, kaupan valmis suolainen piirakkapohja käy myös hyvin.


Täyte

200 g pehmeää vuohenjuustoa tai vuohenjuuston makuista tuorejuustoa
200 g creme fraichea, kermaviiliä tai näiden yhdistelmää
100 g vuohenjuustoa (sitä kiinteämpää pötköä)
3 munaa
1 punajuuri
1 keltajuuri
1 raitajuuri
suolaa
pippuria


Marinadiliemi

1/2 dl oliiviöljyä
sitruunan raastettu kuori ja mehu
suolaa
pippuria
tuoretta timjamia


Sekä 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjakakkuvuoka.



Tee ensin pohjataikina. Sulata voi kattilassa, kaada kulhoon ja nypi jauhot sekaan. Lisää loput aineet ja pyörittele taikina palloksi. Vettä voi tarvittaessa lisätä mikäli taikina tuntuu murenevalta. Pistä taikinapallo muovipussiin ja laita hetkeksi jääkaappiin jäähtymään.

Kuori juurikkaat ja siivuta ne mandoliinia apuna käyttäen hyvin ohuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset ja kaada viipaleiden päälle. Punajuuret kannattaa laittaa erikseen etteivät ne värjää muita juurikkaita. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia.

Pistä uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota taikina jääkaapista ja kauli se ohueksi levyksi. Painele taikina irtopohjavuokaan ja leikkaa reunoista ylimääräiset pois siten, että reunaa jää noin 5 cm:n korkeudelta. Pistele haarukalla pohja täyteen reikiä ja paista pelkkää pohjaa n. 8- 10 minuuttia kunnes se alkaa ruskistua.

Sekoita pehmeä vuohenjuusto, creme fraiche, munat ja mausteet keskenään. Ota vuoka pois uunista ja kaada täyte vuokaan. Leikkaa vuohenjuustotangosta ohuita siivuja ja lado ne täytteen pinnalle. Paista piirakkaa 30-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Valuta juurikkaista liiat nesteet pois ja asettele ne haluamallasi tavalla kypsän piirakan päälle. Koristele tuoreilla timjaminoksilla.



-memmu-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti