perjantai 1. marraskuuta 2019

Paahdettu myskikurpitsakeitto

Anglosaksisissa maissa vietetään Halloweenia eli kaikkien pyhien aattoa. Ihana tekosyy nauttia paahdettua myskikurpitsakeittoa, tarjoiluastiana käytetään tällä kertaa hokkaidokurpitsaa. Pinnalle Amerikan tyyliin karamellisoitua popcornia ja kurpitsansiemeniä.






Paahdettu myskikurpitsakeitto

1 kg    myskikurpitsaa
1         sipuli
4 dl     vettä
4 dl     maitoa
1 dl    sulatejuustoa tai creme fraichea
20g    voita
1 tl     suolaa
ripaus mustapippuria


Kuori ja paloittele myskikurpitsa. Ota talteen siemenet, puhdista ja huuhdo ne ja kuivata paperin päällä. Kuori ja hienonna myös sipuli.

Kuullota kurpitsaa ja sipuleita voin kanssa kattilassa niin että vähän pehmenevät ja saavat väriä. Lisää vesi, suola, pippuri ja keittele kattilassa noin 20 minuuttia. Kun kasvikset ovat pehmeitä, soseuta koko komeus sauvasekoittimella. Lisää sen jälkeen maito ja sulatejuusto/ creme fraiche ja anna hautua kunnes sulatejuusto/ creme fraiche on sulanut. Tarkista maku ja soseuta halutessasi vielä kertaalleen.


Karamellisoitu popcorn

myskikurpitsan siemeniä
popcornia
voita
suolaa
ruokosokeria

Poksauttele popcornit normaaliin tapaan, öljyssä tai mikrossa ja mausta suolalla. Kuumenna paistinpannu ja paahda myskikurpitsan siemeniä kunnes ne saavat kauniin paahteisen värin. Lisää pannulle ruokalusikallinen voita. Sekoita ja lisää vielä ruokalusikallinen ruokosokeria. Anna sokerin sulaa ja karamellisoitua ja lisää joukkoon popcornit. Sekoita vielä hetki kunnes popparit ovat rapsakoita. Tarjoile kurpitsakeiton kanssa.          


-memmu-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti