keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Lasagnekeitto

Yleisen elämänkokemuksen perusteella väitän että miltei jokainen tykkää lasagnesta. Mutta tämäpä on lasagnekeitto. Erilainen mutta mahdottoman hyvä ja täyttävä keitto lämmittää kylminä syysiltoina. Pari kertaa on viimeaikoina tehty ja siirretty kansioon "suosikkikeitot".

Tässä voi käyttää niitä isoja lasagnelevyjä mutta tätä mafaldine -pastaa on vähän helpompi lusikoida ääntä kohti. Keiton maustamiseen sopii loistavasti etelä-italialainen levitettävä lihamakkara nduja jota saa purkitettuna jo melkein joka ruokakaupasta. 





Lasagnekeitto

400g      jauhelihaa
1 rkl      ruokaöljyä
1           sipuli
4           valkosipulinkynttä
4 rkl      ndujaa
1 dl       punaviiniä
2 prk     tomaattimurskaa
1 l         mietoa lihalientä
2 tl        sokeria
2 tl        pizzamaustetta
1 tl        jauhettua muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa silputtuna
200 g mafaldine -pastaa tai lasagnelevyjä 

Pinnalle:
raastettua parmesaania
ranskankermaa tai ricottajuustoa


Ruskista jauheliha ruokaöljyn kanssa tilavassa kattilassa. Lisää nduja ja anna "sulaa" jauhelihan joukkoon. Lisää hienoksi paloiteltu sipuli sekä valkosipuli ja kuullottele kunnes sipuli kypsyy.  

Lisää tomaattimurska, lihaliemi, punaviini, sokeri, pizzamauste, muskottipähkinä ja kiehauta keitto kunnolla. Vähennä lämpöä ja anna hautua kannen alla puolisen tuntia. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää mafaldine-pasta (tai lasagnelevyt) sekä reilu nippu silputtua basilikaa. Anna porista miedolla lämmöllä kunnes pasta kypsyy pehmeäksi. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä tai lihalientä jos pasta imee nestettä liiaksi. 

Annostele lautaselle ja raasta pinnalle hyvää parmesaania ja viimeistele reilulla lusikallisella ranskankermaa. 



-arska-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti