Maalaisperunat
1 kg perunoita
2 punasipulia
1 kg perunoita
2 punasipulia
1-2 valkosipulia
3 rkl ruokaöljyä
2-3 rkl mieleistäsi kuivamausteseosta
3 rkl ruokaöljyä
2-3 rkl mieleistäsi kuivamausteseosta
3 rkl voita sulatettuna
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Paloittele perunat ja sipulit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Valkosipulit voi rouheasti puolittaa. Ota iso kulho ja sekoita siinä kasviksiin ruokaöljy sekä kuivamausteseos ja mustapippuria. Levitä koko komeus voideltuun tilavaan vuokaan tai leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Ota välillä pois uunista, kääntele ja sekoittele ja lisää tarvittaessa ruokaöljyä jos näyttää liian kuivalta. Jatka kypsentämistä vielä vartin verran tai kunnes kasvikset ovat kypsiä ja perunat saaneet kauniin värin.
Sulata voi ja pirskottele se kasvisten päälle. Ripottele myös parmesaaniraaste sekä pankojauho ja laita vielä noin viideksi minuutiksi uuniin rapeutumaan. Tarjoile heti.
-arska-
1 dl pankojauhoja
1/2 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria myllystä
tuoretta persiljaa koristeluun
tuoretta persiljaa koristeluun
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Paloittele perunat ja sipulit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Valkosipulit voi rouheasti puolittaa. Ota iso kulho ja sekoita siinä kasviksiin ruokaöljy sekä kuivamausteseos ja mustapippuria. Levitä koko komeus voideltuun tilavaan vuokaan tai leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Ota välillä pois uunista, kääntele ja sekoittele ja lisää tarvittaessa ruokaöljyä jos näyttää liian kuivalta. Jatka kypsentämistä vielä vartin verran tai kunnes kasvikset ovat kypsiä ja perunat saaneet kauniin värin.
Sulata voi ja pirskottele se kasvisten päälle. Ripottele myös parmesaaniraaste sekä pankojauho ja laita vielä noin viideksi minuutiksi uuniin rapeutumaan. Tarjoile heti.
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti