Glögisiirappi on jännä ajatus, sehän on vähän niin kuin joulutiivistettä, tislattua joulua. Sillä voi maustaa juomia tai jälkiruokia tai naatiskella juuston kanssa. Ohjeitakin on monenlaisia. Sen voi keitellä jouluisten mausteiden kanssa vaikka punaviinistä, tölkkiglögistä tai mustaviinimarjamehusta. Kun ei aiempaa kokemusta ollut, kokeilimme noita kaikkia ja vertailimme makuja juuston kanssa nautittuna. Hyvin toimii. Punkku ehkä paras, tai ehkä tölkkiglögi. Tai ehkä toisaalta mustaviinimarjamehu.
P.S. Reseptit on helppoja mutta sopivan siirappisen koostumuksen saavuttaminen ei ole yhtä helppoa. Raaka-aineetkin sisältää erilaisen määrän sokeria ja koostumus muuttuu jäähtyessä. Ohje siis suuntaa-antava, takuu loppuu kun näyttö sammuu.
Versio 1: (kuvissa vasemmalla)
1 dl punaviiniä
2/3 dl sokeria
Versio 2: (kuvissa keskellä)
1 dl Memmun mustaviinimarjamehua (hyvin sokeripitoinen mehu)
1/3 dl sokeria
Versio 3: (kuvissa oikealla)
1 dl tölkkiglögiä (alkoholiton makeahko)
1/2 dl sokeria
Mausteet:
2 kanelitankoa
2 tähtianista
4 neilikkaa
ripaus kardemummaa
Yhdistä ainekset mausteiden kanssa kattilaan ja keittele miedolla lämpötilalla 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti juuston kanssa.
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti