Tämähän oli helppoa kuin heinänteko! Helpompaakin (heinäntekoa on tullut sitäkin kokeiltua :-) ).
Puolukkainen saaristolaisleipä
1 l piimää
70 g hiivaa
3 dl kaljamaltaita
3 dl ruisjauhoja
3 dl (vehnä)leseitä
3 dl tummaa siirappia
10 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
1 dl puolukkasurvosta
Voiteluun:
2 rkl siirappia
2 rkl vettä
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinan alla huoneenlämmössä n. 1,5 tuntia, jaa se voideltuihin vuokiin ja kohota vielä puoli tuntia. Tästä määrästä riittää kolmeen 1,5 litran vetoiseen vuokaan, itse käytin pienempiä. Vuoat täytetään noin puolilleen tai vähän yli, ne kohoavat vielä uunissa.
Paista leipiä uunin alatasolla n. 160 asteessa 1,5 tuntia. Sen jälkeen voitele ne siirappi- vesiseoksella ja paista vielä puoli tuntia. Irrota leivät heti vuoista, aseta ne ritilän päälle jäähtymään ja peitä liinalla. Anna leipien tekeytyä viileässä pari- kolme päivää niin ne ovat parhaimmillaan.
-memmu-
Ihanan kuuloinen resepti. Puolukat on varmasti hyvä lisä saaristolaisleipiin :)
VastaaPoistaonko puolukkasurvos ilman sokeria?
VastaaPoistaHei, olen käyttänyt sekä sokeroitua puolukkasurvosta että sokeroimatonta. Molemmat toimii hyvin. Siirappinen taikina on jo itsessään niin makea että puolukan happamuus tasoittuu.
Poista