tiistai 1. joulukuuta 2015

Glögi

Tässä vaiheessa kuulunee avata glögikausi. Olemme tähän saakka turvautuneet kaupan valmistuotteisiin mutta kun nyt sattui kaapissa olemaan glögitarvikkeita enemmänkin niin teimme sellaista itse.





























Mittaa mehu ja sokerit kattilaan. Kuumenna kunnes sokeri sulaa ja lisää mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin vartin verran niin että seos sakenee hieman siirappimaiseksi. Lämmitä varovasti toisessa kattilassa tarvittava määrä punaviiniä ja jaa viini laseihin. Lisää glögisiirappia 1- 2 rkl tai maun mukaan per lasi. Yli jääneen glögisiirapin voi säilyttää jääkaapissa noin viikon.

Glögi

3 dl            karpalomehua
2 dl            sokeria
1/2 dl         fariinisokeria
2-3             kanelitankoa
3-4             tähtianista
10              neilikkaa
1/4             appelsiinin kuorta suikaleina
3 cm pala   inkivääriä

Lisäksi:
Punaviiniä


-memmu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti