keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Uuden vuoden lohiherkku

Meidän joulun ja vuoden vaihteen herkku on nämä graavilohileivät maustetulla tuorejuustolla ja marinoidulla punasipulilla. Graavilohi (savulohi sopii myös hyvin) oli kaupan hyllyltä, leipänä itseleivottu saaristolaisleipä. Jumalten ruokaa.

























Marinoidut punasipulit

3-4      punasipulia
½ dl    puna- tai valkoviinietikkaa
½ dl    öljyä
½ dl    fariinisokeria
½ dl    sokeria
loraus hunajaa
ripaus suolaa

Viipaloi sipulit kulhoon ohuiksi renkaiksi. Kiehauta muut ainekset kattilassa ja kaada sipulirenkaiden joukkoon. Purkita vaikka lasipurkkiin ja anna marinoitua vähintään yön yli. Säilyy kylmässä ainakin viikon.


Maustettu tuorejuusto

maustamatonta tuorejuustoa
loraus sitruunamehua
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
hienonnettua tilliä

Sekoittele ainekset, maistele ja anna maustua.


Puolukkainen saaristolaisleipä

Jonka ohje löytyi täältä...



-arska-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti