Meidän joulun ja vuoden vaihteen herkku on nämä graavilohileivät maustetulla tuorejuustolla ja marinoidulla punasipulilla. Graavilohi (savulohi sopii myös hyvin) oli kaupan hyllyltä, leipänä itseleivottu saaristolaisleipä. Jumalten ruokaa.
Marinoidut punasipulit
3-4 punasipulia
½ dl puna- tai valkoviinietikkaa
½ dl öljyä
½ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
loraus hunajaa
ripaus suolaa
Viipaloi sipulit kulhoon ohuiksi renkaiksi. Kiehauta muut ainekset kattilassa ja kaada sipulirenkaiden joukkoon. Purkita vaikka lasipurkkiin ja anna marinoitua vähintään yön yli. Säilyy kylmässä ainakin viikon.
Maustettu tuorejuusto
maustamatonta tuorejuustoa
loraus sitruunamehua
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
hienonnettua tilliä
Sekoittele ainekset, maistele ja anna maustua.
Puolukkainen saaristolaisleipä
Jonka ohje löytyi täältä...
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti