tiistai 16. elokuuta 2016

Suolaiset nokkoskeksit

Nokkosen siemeniä on nyt niin runsaasti, että pitihän niitä kerätä. Hieman työlästä hommaa mutta mitäpä sitä ei ilmaisen superfoodin takia tekisi, kumihanskat käteen vaan ja pusikkoon rämpimään! En ole aiemmin kyseisiä siemeniä kerännyt, joten kokemusta niiden käytöstä ei ole päässyt kertymään. Erilaisista siemenistä tehtyjä leipomuksia on pitänyt väsätä jo iät ja ajat mutten ole saanut aikaiseksi, nyt sitten näiden siementen myötä innostuin ja tein siemenkeksejä. Hyviähän niistä tuli ja vielä parempia valkohomejuustolla ja (lakka)hillolla päällystettyinä. Oikein sopivaa tarjottavaa illanistujaisissa punkkulasin kera.


Suolaiset nokkoskeksit

1    dl    nokkosen siemeniä
1    dl    auringonkukansiemeniä
1    dl    kurpitsansiemeniä
1/2 dl    seesaminsiemeniä
1/2 dl    kuivattuja puna- apilan kukintoja
1    dl    kaurajauhoja
1    dl    kaurahiutaleita
2,5 dl    kiehuvaa vettä
1     tl    suolaa

pinnalle sormisuolaa


Sekoita kaikki aineet kulhossa ja kaada löysähkö seos leivinpaperoidulle uunipellille, Laita toinen leivinpaperi seoksen päälle ja painele massa ohueksi levyksi. Poista päällimmäinen paperi ja ripottele pinnalle maun mukaan sormisuolaa. Paista 175 asteessa n. 35 minuuttia tai kunnes pinta on ruskea ja koostumus rapea. Anna keksilevyn jäähtyä ja murra siitä sitten haluamasi kokoisia paloja.

Keksit ovat melko suolaisia mutta suolakeksejähän nämä ovatkin. :)


-memmu-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti